Aardappelsalade met Knoflookmayonaise

Aardappelsalade met Knoflookmayonaise

Aardappelsalade met knoflookmayonaise is heel wat anders dan waar de meeste Nederlanders met aardappelen aan denken. Helemaal niet saai namelijk.

In dit recept maken we de knoflookmayonaise trouwens helemaal zelf, alhoewel je natuurlijk ook de kant en klare variatie uit de supermarkt mag gebruiken.

Recept aardappelsalade met knoflookmayonaise

Zelf gemaakte mayonaise?

Gang Salade
Keuken Nederlands
Keyword aardappelsalade
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 143 kcal

Ingrediënten

 • 1 Ei
 • 1 Kilo Vastkokende aardappelen
 • 1 Theelepel Mosterd, waarbij je de soort vanzelfsprekend zelf kunt uitkiezen. Een scherpere Engelse mosterd is overigens het lekkerste
 • 600 Milliliter Olijfolie
 • 1 Teentje Knoflook
 • 2 Bakjes Tuinkers, die je zo kant en klaar in de supermarkt kunt kopen
 • 1 Theelepel Citroensap, van een vers geperste citroen

Bereiding

 1. Maak de aardappelen schoon, en kook ze in ongeveer 20 minuten, in water met een beetje zout. Giet daarna de aardappelen af, en laat ze nog even droog stomen. Snij de aardappelen in stukjes als ze afgekoeld zijn.

 2. Splits het ei in dooier en eiwit.

 3. Meng de dooier en de mosterd met een garde goed door elkaar. Voeg vervolgens, onder constant blijven doorroeren, druppelgewijs de olijolie toe.

 4. Maak het knoflookteentje schoon, en maak deze erg fijn, door snijden, met de keukenmachine, of met behulp van een vijzel. Voeg vervolgens de erg klein gesneden teen knoflook toe aan de mayonaise, en voeg het citroensap toe. Roer de mayonaise nog even goed door met de garde.

 5. Schep de helft van de mayonaise door de aardappelen. Nog even goed doorroeren. De andere helft van de knoflookmayonaise strijk je over de bovenkant van de aardappelen.

 6. Snij de bovenkant van de tuinkers, en strooi dit over de aardappelsalade met knoflookmayonaise.

Opmerkingen - Tips

Gezien het feit dat we hier verse mayonaise maken, is dit gerecht niet voor iedereen geschikt.

Vandaar dat je kunt overwegen om gekochte knoflookmayonaise te gebruiken.

Als je in de winkel gekochte mayonaise gebruikt, neem dan wel een smeuïge soort, met een fijne knoflooksmaak. De knoflook moet immers niet overheersen.

Advertentie